Agapè-viering 16 sept

Zaterdagochtend 16 september 10.00-12.00 uur

Wat is een Agapè-viering? De oorsprong ligt in het begin van de kerk. De eerste christenen kwamen bijeen in een of ander huis. Iedereen bracht wat mee om te eten en te drinken.

Tijdens de maaltijd vertelde men verhalen over Jezus, wat Hij had gezegd en gedaan. Het Griekse woord agapè betekent liefde(gave). Wat van de maaltijd overbleef werd verdeeld onder de mensen die het goed konden gebruiken.

Op zaterdag 16 september van 10.00 uur tot 12.00 uur houden wij een Agapè-viering in De Deel. Het is geen eucharistieviering en ook geen woord- en communiedienst. Maar een heel eigen vorm om als gemeenschap bij elkaar te komen. Het is een viering die niet “kant en klaar” wordt voorgeschoteld, maar die je met elkaar invult en vorm geeft. De Agapè-viering heeft een ongedwongen karakter, is eenvoudig van opzet en er is ruimte voor eigen inbreng.

Het is de bedoeling dat ieder iets meeneemt voor de broodmaaltijd, die wij samen gebruiken. Dat kan brood zijn, een met liefde klaargemaakt gerecht, of een lied, een mooie tekst of gedicht om voor te lezen. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Wees welkom!

In verband met de organisatie graag opgeven bij Astrid de Bont: astriddebonttol@gmail.com

Scroll naar boven