Nieuws

kop nieuws-groot

 

Overledenen

Op 7  juni is Jos Rijkenberg overleden. Zijn uitvaart heeft maandag 13 juni plaatsgevonden. Jos Rijkenberg is 90 jaar geworden.

Op 5 mei is Paul Reus overleden. Zijn uitvaart heeft in besloten kring plaatsgevonden. Paul Reus is 89 jaar geworden.

Op 17 april is Vera Huisman overleden. Haar uitvaart heeft 26 april plaatsgevonden. Mevrouw Huisman is 80 jaar geworden.

Op 25 maart is Arie Beers overleden. Zijn uitvaart heeft woensdag 30 maart plaatsgevonden. De heer Beers is 86 jaar geworden.

Mogen de nabestaanden de kracht krijgen om dit grote verlies te kunnen dragen.

 

GLAS-IN-LOOD in de Heilige Familie Kerk van Heerhugowaard-‘t Kruis

Tekst: Janneke van Zanten-van Wijk
Fotografie: Johan van Zanten

De oudste gebrandschilderde ramen van Heerhugowaard bevinden zich in de witte R.K. kerk van de Heilige Familie in ‘t Kruis. De kerk en pastorie zijn in 1924 ontworpen door architect Jan Klomp te Den Haag. De glas-in-loodramen in de apsis zijn vijfentwintig jaar later, ter gelegenheid van het  kerkjubileum vervaardigd. Deze kunstwerken, van de hand van de kunstenaar Han Bijvoet (1897-1975), zijn absoluut de moeite waard. Daarom komen zij voor in het standaardwerk: ‘Glas in lood in Nederland 1817-1968’.

De vier hoge gotische ramen in de apsis van de kerk, achter het altaar, stralen vanuit de verte met hun bonte kleurvlakken: rood, blauw, oranje en paars. De taferelen, met als thema De  Aankondiging, De Heilige familie, Drie Koningen en De vlucht naar Egypte strekken zich uit over het gehele raam.

glas in lood 1

Op het raam geheel links valt in een bonte kleurenmengeling de engel Gabriël op, met uitgespreide vleugels en zijn staf met de lelie, symbool van de zuiverheid van Maria in zijn linkerhand. De engel groet Maria, die knielt met haar handen tegen elkaar als in gebed en haar hoofd geneigd. Bovenin verschijnt de hand van God uit de hemel met daarnaast de duif, als symbool van de heilige geest. De scène speelt zich af in een kerk, getuige het knielbankje van Maria en de gotische ramen linksboven, waar doorheen we de toren van nog een kerk zien.

glas in lood 2In de traceringen staat het jaartal vermeld: ‘1949’. Het raam is gesigneerd op één van de gekleurd versierde tegels onderaan: ‘Geschilderd door Byvoet 1949, gebrand by Le Nobel’.

Han Bijvoet heeft de ramen ontworpen en geschilderd in een traditionele stijl, met invloed van de pre-rafaëlieten en de neogotiek. De figuren zijn groot weergegeven, met veel liefde voor het detail. Ze bewegen zich loom.

Allen, behalve het kind, zijn in zichzelf gekeerd, met geloken ogen. Ze lijken afkomstig uit een andere, hogere wereld. Hiermee wordt in de kerk een contemplatieve sfeer opgeroepen.


Han Bijvoet

De kunstenaar Han Bijvoet bezocht de Haarlemse School voor Bouwkunde, Versierende Kunsten en Kunstambachten. Hij vervolgde zijn studie in Amsterdam aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten bij A. Derkinderen en R. Roland Holst.  Naast de vrije schilderkunst beoefende hij bij Roland Holst verschillende monumentale kunsten, waaronder gebrandschilderde ramen. De glas-in-loodramen vervaardigde hij in Haarlem in atelier Bogtman en atelier Le Nobel.
Bijvoet ontwierp voornamelijk ramen voor kerken in Noord- en Zuid-Holland, Bijvoorbeeld in de Vredeskerk, Amsterdam (1947,1950); kapel van de Mariastichting, Haarlem; Sint Engelmunduskerk, Driehuis (1960); kapel Hageveld, Heemstede; St. Petrus en Pauluskerk Leiden ; kapel grootseminarie, Warmond; kerk van de Goede Herder, Wassenaar.
De Sint Bavokathedraal in Haarlem verdient bijzondere aandacht. Voor deze kerk heeft de veelzijdige kunstenaar de kruiswegstaties gemaakt van tegelwerk, verder maakte hij wandschilderingen en houtsnijwerk voor bidstoelen. Daarnaast ontwierp hij voor de kathedraal veel glas-in-loodramen, waaronder de grote transeptramen. Op deze grote serie ramen, gemaakt tussen 1925 en 1957, is zijn ontwikkeling als glaskunstenaar goed is na te gaan. Zo zien we strak gestileerde figuren in de trant van zijn leermeester, de gemeenschapskunstenaar Roland Holst op zijn eerste ramen in de kapel van de Moeder van Smarten (1925). De ramen van het Bloedwonder van Alkmaar (1932) tonen een meer levendige compositie, waarbij de kleur rood overheerst. In de ramen van de Kerstkapel (1932, 1937) is het kleurgebruik bont te noemen. Deze bonte, vertellende stijl zet zich hierna voort in zijn latere ramen, waaronder de ramen van de Heilige Familiekerk in Heerhugowaard.

Literatuur: C. Hoogveld (red): Glas in lood in Nederland 1817-1968, Uitg. SDU Den Haag 1989.

glas in lood 3

 

Op het raam geheel links valt in een bonte kleurenmengeling de engel Gabriël op, met uitgespreide vleugels en zijn staf met de lelie, symbool van de zuiverheid van Maria in zijn linkerhand. De engel groet Maria, die knielt met haar handen tegen elkaar als in gebed en haar hoofd geneigd. Bovenin verschijnt de hand van God uit de hemel met daarnaast de duif, als symbool van de heilige geest. De scène speelt zich af in een kerk, getuige het knielbankje van Maria en de gotische ramen linksboven, waar doorheen we de toren van nog een kerk zien.

glas in lood 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De heilige familie, de naamgever van de kerk, prijkt links in het midden. De donkerrode doeken, waarin het kind is gewikkeld, steken mooi af tegen het hemelsblauwe gewaad van Maria. Rood en blauw, symbool voor de aarde en de hemel. Jozef draagt een lantaarn. Hij beschermt hen en wijst de weg. Boven hen welft het afdak van de stal, zo krijgen we een blik op de sterrenhemel, met de ster van Bethlehem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

glas in lood 5

 

De drie wijzen uit het oosten, op het raam rechts in het midden, zijn gestileerd en statisch afgebeeld. De aandacht valt op hun kostbaar versierde gewaden. De wijze in het midden draagt helder blauw; de oudste draagt een donkerpaarse mantel en de jeugdige heeft een wit gewaad. De wijzen worden, zoals gebruikelijk, voorgesteld als koningen met gouden kronen. Ze brengen kostbare gaven, volgens de bijbel bestaand uit wierook, mirre en goud, naar het kind.

Hun wapens boven hen tussen de sterren, links met een kruis en rechts met drie kronen, verwijzen mogelijk naar Het Kruis en de drie koningen. De banderol onderaan bevat de profetie: ‘Een ster zal opgaan uit Jacob’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

glas in lood 6

 

Het raam met ‘De vlucht naar Egypte’, geheel rechts, maakt een sprookjesachtige indruk, met het gebergte met de twee fraaie paleizen en de bloemen onderaan. Het tafereel is verder traditioneel weergegeven met de ezel die Maria en kind draagt en Jozef die hen leidt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VORMSEL  

Word je brugklasser het komende schooljaar? Dan nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan het vormselproject. Het vormselproject vindt plaats in het parochiecentrum van de H. Hart van Jezusparochie in De Noord.
Naast een nieuwe school is dit misschien wel het leukste wat je het komende jaar ga beleven. Het is leuk, leerzaam en je ontdekt steeds nieuwe dingen. Je ontmoet toch nog regelmatig je oud-klasgenootjes van de basisschool die uitgewaaierd zijn naar andere opleidingen.

De begeleiding is in handen van jongeren van rond de twintig jaar. In groepjes worden onderwerpen besproken die nauwelijks ’ergens’ anders ter sprake komen. Ook zijn er doe- activiteiten zoals de survival, zorgstage, bezoek aan Amsterdam: ‘op zoek naar de mensen die de stad leefbaar houden’ en de 40 MM met BBQ.

De opening van het vormselseizoen is met de survival op zaterdag 3 september.

Hartelijke groet, de werkgroep van het vormsel

Je kunt je opgeven bij:

  • Gerben Plak op 06-51129402 (voorkeur WhatsApp)
  • Nick Koopman: 06-29093579

Ook voor eventuele vragen kunt u even bellen of WhatsAppen.

 

Aanmelden

Hallo toekomstige vormeling.

Bij deze kun je je inschrijven voor het vormsel, maar eerst zullen we even uitleggen wat het vormsel is. Het is een leuke manier om jouw klasgenootjes van jouw groep 8, volgend schooljaar nog te kunnen zien. We gaan namelijk een aantal avonden met elkaar zitten waarbij jullie met jullie begeleiders uit gaan zoeken wie jullie zijn en wat jullie willen. Daarbij gaan we heel veel leuke dingen DOEN!

De beroemde en beruchte survival, een zorgstage, naar Amsterdam, de 40 mm lopen voor het goede doel en allerlei andere leuke dingen. Kortom, gewoon meedoen, ook als je niet bent gedoopt!

Om je in te kunnen schrijven hebben we een aantal dingen nodig.

Naam vormeling…………………………………………………………………………

𑂽 ik ben gedoopt en ik heb mijn eerste communie gedaan.

Namen ouders……………………………………………………………………………

Adres………………………………………………………………………………………

Postcode………………………………………………………………………………….

Woonplaats……………………………………………………………………………….

Jouw e-mail ………………………………………………………………………………

Mobiel nummer ouder 1………………………naam:…..…………….

Mobiel nummer ouder 2………………………naam..………………..

E-mail van jouw ouders 1……………………………………………………………….

E-mail van jouw ouders 2……………………………………………………………….

Dit formulier graag invullen, en een foto van het ingevulde formulier via Whatsapp naar Nick sturen. 06-29093579.

Uiterste aanmeldingsdatum is 9 juli 2022 maar eerder mag natuurlijk! :-)

Hartelijke groet, De werkgroep van het vormsel

 

Voor eventuele vragen kunt u bellen of WhatsAppen met Nick Koopman: 06-29093579

Voor de ouders:

𑂽 Dit is de eerste keer dat een van mijn kinderen mee doet aan het vormsel.

Wij willen graag een whatsapp groep aanmaken met de telefoonnummers van een of beide ouders van ieder kind om te communiceren. Wij hopen op uw medewerking.

 De langste dag

Inmiddels ligt de langste dag al weer achter ons en zijn de dagen al korter aan het worden. Je kunt van de zomertijd vinden wat je wilt, en er zitten zeker ook nadelen aan, maar een groot voordeel vind ik persoonlijk de lange avonden die je hebt. Je kunt tot half elf buiten zitten en dan heb je nog geen licht nodig. In de winter moeten we dat natuurlijk bezuren en is het vaak om half vijf donker en moet de lamp aan. Maar als je noordelijker komt wordt het nog veel erger. In het noorden van Zweden worden wordt het eind december nauwelijks nog dag. En dit kan mensen zo beïnvloeden dat ze er depressief van worden. Dan  valt het bij ons nog mee. Gezellig de schemerlampen aan en een paar waxinelichtjes branden en de donkere buitenwereld is weg.                                                               Maar nu zitten we nog volop in het licht. Het is zomer en alles lijkt op een lager pitje te staan. Ook in de kerk. De koren zijn op vakantie. Al zijn er gelukkig ook nog zg. vakantiekoren. Vergaderingen zijn er ook niet zoveel meer. Communie en Vormsel zijn achter de rug. Ook kerkelijk is het allemaal wat rustiger. Betekent dit ook dat we ons geloofsleven maar een tandje terug moeten zetten? Juist niet zou ik zeggen. Juist in de zomermaanden is er vaak tijd om dingen te doen waar je normaal niet zo aan toe komt. Waarom juist nu niet eens de fiets pakken en eens naar de kapel van Keins rijden of naar O.L.V. ter Nood in Heiloo. Even rustig bidden bij Maria en een kaars opsteken voor je dierbaren, het kan zoveel goed doen. Misschien gaat U op vakantie naar het buitenland. Ik probeer dan altijd een dienst bij te wonen in de plaatselijke kerk. Misschien versta je niet alles wat er gezegd wordt, maar je bent wel verbonden met de gemeenschap aldaar. En veelal zijn de kerken ook gewoon open overdag, zodat je even binnen kunt lopen om een kaars aan te steken of voor een gebed. Natuurlijk zijn er ook heel wat plaatsen waar bijna geen kerk te vinden is. In Islamitische landen is een kerk soms moeilijk te vinden. In Saoedi Arabië is het zelfs verboden om een christelijke kerk te bouwen. Maar een gebed uitspreken kan natuurlijk overal.                                                                                            Maar nog even terug naar de lange avonden van het moment. De meeste mensen in onze gemeenschappen bezitten een tuin. Heerlijk om je avonden door de brengen als het mooi weer is tenminste. En als je een fan bent van barbecueën is een tuin helemaal een must. Nu ben ik daar niet zo’n geweldige fan van. Dat komt dan goed uit want ik heb geen tuin. Ik woon in de stad op een appartement. Maar ook dan kun je heerlijk van de lange avonden genieten. Op je balkon met een goed boek. Even helemaal weg van alles. Weer krachten op doen voor het nieuwe werkjaar.
Ik wens U allen een goede en inspirerende tijd.

Pater Gerard Remmers

De vakantie

Scholen hebben vakantie, de dorpsbladen verschijnen niet, er is nog steeds de bouwvakantie, en velen van u hebben de vakantie geboekt om er even uit te zijn. Even uit de dagelijkse sleur en even geen wekker of ik moet morgen werken, morgen weer lekker een dag dat niets hoeft en alles kan.

In de kerken is geen vakantie. Wij als pastores team zijn blij dat er geen vieringen wegvallen door vakantie. De kerken zijn niet verstoken van vieringen. Soms op verzoek van de bewoners valt er een viering uit in juli en augustus in het Sabinahof namelijk 19 juli en 16 augustus.
Er is één van de pastores aanwezig op verschillende dagen op de secretariaten van de parochies:

Woensdag van 9.45-10.15 uur in Waarland

donderdag van 9.45-10.15 uur in Heerhugowaard de Noord

vrijdag van 9.45-10.15 uur in ’t Veld

U kan bij ons aankloppen, daar hoeft geen afspraak voor gemaakt worden. Want de kerk hoeft geen vakantie, juist kan het bevrijdend werken om even tot rust te komen tijdens een viering of een bezoek aan de Mariakapel. Vakantie is juist de gelegenheid nieuwe energie op te doen en weer fris te beginnen na de vakantie. De kerk biedt dit allemaal aan en als we dat samen met elkaar mogen doen werkt het nog beter. De verschillende koorleden hebben aangeboden om tijdens de vakantie van de koren te zingen tijdens de vieringen, want meer dan 8 weken zonder zang, dat kan niet goed zijn. Dames en heren, alvast bedankt voor jullie inzet. We verwachten u in een van de parochies in een viering.

Nu ik dit schrijf, wordt er al weer gekeken naar de vakanties in 2023. Je kan het maar geregeld hebben. Het  bijzondere blijft dat er in de kerk nooit gesproken wordt dan is de kerk op vakantie. Velen van u bezoeken juist in de vakanties kerken die men tegen komt: “Even een kaarsje opsteken even rondneuzen”. Kom ook in uw vakantie even een kaarsje opsteken en even rondneuzen in uw eigen parochiekerk.

Een oud gezegde: God heeft nooit vakantie, de Vader is altijd thuis, de Zoon bevond zich onder ons en de Geest waait altijd. Met dit gezegde wens ik u namens het team een goede, veilige vakantie toe.

Namens het pastorale team Toon Jorink, diaken.


Beste parochianen

De afgelopen tijd ging het met mij niet goed. Steeds vaker had ik last van vermoeidheid en spanning. De laatste maand ben ik tweemaal een paar dagen weggeweest om bij te tanken, maar helaas bleek dat onvoldoende te zijn. In overleg met de bisschop en het pastorale team is besloten dat ik een aantal maanden mijn werkzaamheden neerleg om uit te rusten. Toon Jorink en pater Remmers zullen het merendeel van mijn taken overnemen.

Pastoor Tilma


De parochies van de Vijfhoek zoeken nieuwe bestuursleden

Als katholieke kerk denken we na over de toekomst. Op welke manier kunnen we de mensen van deze tijd aanspreken? Hoe zorgen we voor levendige kerken? Wie dragen de kerk van morgen? Dit zijn wezenlijke vragen voor de toekomst van de Kerk.

Ongetwijfeld heeft u één of meerdere ideeën hierover. Misschien kent u initiatieven die bijdragen aan de levendigheid van de katholieke kerk. Als u denkt “dat zou moeten gebeuren” of “dit initiatief zou genomen moeten worden”, dan hebben wij u nodig!

We zoeken nieuwe bestuursleden voor de Vijfhoek. De Vijfhoek is het samenwerkingsverband van 5 parochies in onze regio. De parochies hebben een gezamenlijk bestuur. Vanwege het aflopen van bestuurstermijnen zoeken we versterking en aanvulling van het team. We zoeken enthousiaste mensen en zo mogelijk verjonging. Samen geven we vorm aan de toekomst van de kerk. Gezamenlijk dragen we het geloof mee de toekomst in. Sluit u zich aan? We horen graag van u!

Gea Klercq, 06 – 52879803 (vice-voorzitter de Vijfhoek)
Ad Ruiter, 06 – 29144879 (penningmeester de Vijfhoek)

Beste parochianen

Na overleg met de voorzitter van onze Parochieraad wil ik u het volgende meedelen.

In onze vorige parochie Houten bestond de mogelijkheid om de Communie thuis te ontvangen als iemand door omstandigheden niet meer naar de kerk kon bij voorbeeld door ernstige ziekte of omdat het zitten in de kerk problematisch wordt. Heel fijn vond ik het om op deze manier bepaalde parochianen toch de kans te geven om de Communie te ontvangen.

Mocht er van uw kant behoefte bestaan om thuis de Communie te ontvangen bel dan gerust naar mij voor een afspraak.

Agaat Laan, telefoon 06 – 15 36 30 63.


Actie Kerkbalans 2022 heeft als slogan “Geef vandaag voor de kerk van morgen”kerkbalans 2020

Wat verwacht u van de kerk vanmorgen? Welke inspiratie geeft u door?
Soms helpt een bemoedigend gesprek. De andere keer is het de boodschap die uw hart raakt. De stilte van het gebouw, de liturgie, de muziek of de saamhorigheid rondom het onderhouden van alles dat met de kerk te maken heeft.

Het is fijn om mooie momenten met elkaar te delen, ze inspireren ons om het goede te doen. We steunen elkaar op belangrijke momenten in ons leven, maar staan ook voor elkaar klaar op een doodgewone doordeweekse dag.

In de kerk gaat het er niet om wat je bezit of presteert, maar om wie je bent. Ook mensen die geen speciale binding met de kerk hebben, waarderen de kerk toch vaak als ontmoetingsplek.

Elke week zijn er meerdere groepen actief, de tuingroep, de schoonmaakgroep, de bloemengroep, de onderhoudsgroep, de koren, de communiegroep, de kosters, velen dragen hun steentje bij.

We zijn dankbaar dat we deel uit maken van een gemeenschap die elkaar steunt, opbouwt, inspireert en verblijdt. Om te kunnen blijven inspireren, is geld nodig. De kosten van het markante gebouw aan de Jan Glijnisweg, gemeentelijk monument, zullen we samen moeten dragen. Naast de voorgangers kosten ook de verwarming, de verlichting, de versiering met bloemen, de bijdrage aan de koren en het onderhoud geld.

Zoals u weet, krijgt de kerk geen subsidies en is dus volledig afhankelijk van de bijdrage van betrokken kerkleden zoals u. Daarom krijgen alle leden een brief met het verzoek voor een jaarlijkse bijdrage.

Wij doen een groot beroep op uw solidariteit om de investeringen en het behoud van ons kerkgebouw, de begraafplaats en de pastorie ook in 2022 te kunnen blijven uitvoeren. U kunt uw bijdrage storten op rekeningnummer NL37RABO0326997253 ten name van de H. Familieparochie te Heerhugowaard.

Wij danken u hartelijk voor uw bijdrage. Daarmee helpt u ons om het werk in de Parochie voort te zetten en ons kerkgebouw, de begraafplaats en de pastorie in stand te houden!

Namens de Parochieraad, Johan Zwemmer, voorzitter

Maandelijks spreekuur

Iedere 1e woensdag van de maand van 10.30 uur tot 11.30 uur is er spreekuur in de pastorie. Het eerstvolgende spreekuur is woensdag 6 juli van 10.30 uur tot 11.30 uur. U kunt dan een gesprek aanvragen, uw misintenties doorgeven voor 2022 of mogelijk is er iet anders wat u wilt bespreken. En dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee met Mieke en Ed de Vries.

 

Wat is en doet de PCI?

caritasPCI staat voor Parochiële Caritas Instelling. En Caritas betekent: aandacht voor elkaar / ieder tot z’n recht laten komen. En van hieruit doen we aan diaconie. De leden van de PCI willen er zijn voor de diverse noden van de mens.

We vermoeden dat wat wij doen niet altijd zo zichtbaar is. De voor u waarschijnlijk  bekendste taak is ziekenbezoek. Degene onder u die 83 jaar of ouder zijn krijgen voor Kerstmis een kerststol of een kerstroos. Ook geven we jaarlijks een donatie aan een goed doel. De PCI zit samen met 4 andere parochies in de vijfhoek (De Noord, ’t Veld, Waarland en Niedorp). Marcel Dekker vertegenwoordigt ons hierin.

We weten ook niet altijd wie ziek is of eenzaam en het op prijs stelt om bezoek te krijgen namens de parochie. Dus doen we een oproep aan u: indien u iemand kent waarvan u weet dat deze graag een keer bezoek ontvangt; laat het ons weten. Of pak zelf de telefoon om aan te geven dat u graag bezoek wilt. U kunt dan contact opnemen met Marcel Dekker of Loes Veldman. Marcel: 06 – 30285601 of: pamade@quicknet.nl

Loes: 072 – 5711952 of: Loesveldman51@gmail.com

Mocht de telefoon niet worden opgenomen schroom niet een bericht in te spreken. Want alleen als er een bericht is achtergelaten wordt u teruggebeld (behalve tijdens vakanties).

De PCI is ook samen met de andere kerken binnen Heerhugowaard vertegenwoordigd binnen het Platform Armoedebestrijding Heerhugowaard (PAH). Loes Veldman vertegenwoordigt ons hierin. Dit platform beheert vier pijlers:

De 1e pijler: zij beheren het Noodfonds: mensen die echt geen geld meer hebben om bijvoorbeeld het weekend door te komen kunnen daar, meestal via een welzijnsorganisatie, een beroep op doen.

De 2e pijler: er is regelmatig overleg over het armoedebeleid met de gemeente en met diverse organisaties die zich ook inzetten tegen armoede.

De 3e pijler is aan het einde van het jaar een inzamelingsactie voor de Voedselbank met daarnaast geld inzamelen voor een kledingbon voor kinderen waarvan de ouders gebruik maken van de Voedselbank, zodat zij ook eens nieuwe kleding kunnen kopen.

De 4e pijler en tevens degene waar veel aandacht naar uitgaat is Schuldhulpmaatje. Mensen met schulden kunnen een beroep doen op Schuldhulpmaatje om hen te helpen zicht op hun financiën te krijgen en hen door de schulden heen loodsen. Wij zijn van mening dat een vrijwilligersorganisatie de drempel om hulp te vragen verlaagd. Schuldhulpmaatje is bereikbaar op 06 – 11680700 of shm.heerhugowaard@gmail.com


Kaart naar de pastorie

Denkt u eraan wanneer er een geboorte of overlijden in uw gezin plaatsvindt, u ook een kaart naar de pastorie stuurt. Ook een verhuisbericht graag doorgeven.

Indien u vragen, aanvullingen of suggesties hebt, kunt u contact opnemen met een van de bestuursleden of uw bericht zenden aan info@heiligefamilieparochie.nl of via de website heiligefamilieparochie.nl.


Stichting Helpende Hand

Wij zijn 10 jaar geleden begonnen met inzamelen van goederen en hebben 3 jaar geleden besloten om er een stichting van te maken.helpende hand

Wij ondersteunen de minima met diverse goederen zoals voedingsmiddelen, huisraad, speelgoed en kleding. Wij doen dit alles vanuit huis en beschikken over een kleine opslag voor de gedoneerde spullen. Tevens proberen wij elk jaar cadeaus in te zamelen voor kinderen uit gezinnen die opgroeien rond de armoedegrens, zoals speelgoed en kleding (nieuw of z.g.a.n.). Dit omdat zij daardoor nauwelijks Sinterklaas of Kerstmis kunnen vieren.

Ook zamelen wij het hele jaar door voedingsmiddelen in, die wij kunnen gebruiken om pakketten voor die gezinnen te maken. U kunt deze goederen het hele jaar door brengen bij Marcel Dekker, Korteweg 8 te Heerhugowaard.

U kunt het ook laten ophalen, telefoon Marcel:  06 – 302 856 01. Financiële bijdrages zijn van harte welkom voor het aanschaffen van producten. Stichting Helpende Hand, NL17INGB 0007 1255 28. Info: www.sthelpendehand.eu. KvK 65192761.

Onze dank, namens Stichting Helpende Hand.

 

Uw kindje laten dopen?

doopWilt u uw kindje laten dopen? Meldt u zich dan een aantal weken vóór de gewenste doopdatum bij de parochie. Er wordt dan contact met u opgenomen om kennis te maken, de gegevens voor het doopboek te noteren en u de documentatie te geven die ter voorbereiding gebruikt wordt. In goed overleg met u kan dan de datum van de doop van uw kind worden vastgelegd. De doopvieringen zijn meestal op een zondagochtend om 11.30 uur.

 

 

Misintenties

Achter in de kerk liggen formulieren voor het opgeven van misintenties. Het ingevulde formulier kunt u deponeren in de brievenbus van de pastorie. De kosten bedragen € 11,- per intentie. Ook bestaat er de mogelijkheid om deze tijdens het maandelijkse spreekuur (iedere 1e woensdag van de maand van 10.30 uur tot 11.30 uur) af te geven in de pastorie. Het aanleveren van misintenties kan ook via onderstaand emailadres of via de website.
Indien u vragen, aanvullingen of suggesties hebt, kunt u contact opnemen met een van de bestuursleden of een e-mail zenden aan info@heiligefamilieparochie.nl of via de website heiligefamilieparochie.nl.

Kopje koffie of thee drinken

Met regelmaat is er gelegenheid om na de viering een kopje koffie of thee te drinken. Het is een mooi moment om op een ongedwongen manier samen wat na te praten over de viering en over het wel en wee van onze parochie. Ook zijn de voorganger en enkele bestuursleden aanwezig, zodat u met hen van gedachten kunt wisselen. Wij hopen u allen te mogen begroeten.