Nieuws

Overledenen

Op 31 maart is mevrouw Friederika Elizabeth Boekel-Zwieržina overleden.  Haar gezongen uitvaart heeft op 5 april plaatsgevonden. Mevrouw Boekel is 96 jaar geworden.

Op 28 maart is de heer Ton Berkhout overleden.  Zijn gezongen uitvaart was op dinsdag 2 april om 14.00 uur. De heer Berkhout is 74 jaar geworden.

Op 5 maart is de heer Antoon Duijn overleden. Zijn gezongen uitvaart is a.s. maandag 11 maart om 14.00 uur in onze parochiekerk. De heer Duijn is 76 jaar geworden.

Dat zij mogen rusten in vrede en moge God hun nabestaanden kracht geven voor de komende tijd.

The Crucifixion in ’t Kruis                                      

Op zondag 7 april was in onze kerk de uitvoering van de Crucifixion. De Crucifixion is een verkorte uitvoering van de Mathaüs Passion en geeft de bijzondere passie en sfeer van het lijdensverhaal van Christus weer.
In deze Engelstalige gezongen Lijdensmeditatie, van de componist John Stainer, was Luc Niekus de dirigent. De koorwerken werden uitgevoerd door het mooie Projectkoor Renosans. In dit muziekstuk werd de rol van evangelist vertolkt door de tenor Luc Niekus en de rol van Christus werd vertolkt door de bariton Peter Boven. Achter de vleugel Truus Blei. Het was zeker de moeite waard. De sfeer van het lijdensverhaal was duidelijk voelbaar. Voor herhaling vatbaar!

 

Palmpasenpalmpasenstok

Ook dit jaar zijn de communicantjes en nog een aantal kinderen enthousiast bezig geweest om een Palmpasenstok te versieren. Op Palmpasen, in de H. Mis van 10.00 uur, worden de “palmpasens” en de palmtakken zoals gebruikelijk gezegend. Na afloop van de viering worden de  Palmpasenstokken uitgedeeld aan mensen van onze parochie die wel een opkikker kunnen gebruiken! Aandacht voor elkaar!
De Parochieraad en de pastoraatsgroep danken alle vrijwilligers die zich steeds weer inzetten om de vieringen, ook weer met Pasen, in onze mooie kerk mogelijk te maken.
Wij wensen u een Zalig Pasen!

 

 

1e H. Communie

We zijn weer begonnen met het 1e H. Communieproject met als thema ‘Licht’. Er zijn dit jaar 6 kinderen waarvan 5 jongens en 1 meisje. We hebben elkaar inmiddels leren kennen en hebben ons al voorgesteld voor in de kerk.

Er zijn heel mooie knutsels gemaakt die hangen in de kerk aan de wand achter bij het koor. Binnenkort zullen hier nog een 3D-knutsels bijkomen, die komen te staan op de communiebanken!

Op 3 maart was de 3e bijeenkomst zijn. Op zaterdag 9 maart gingen we met de communicanten naar de bakkerij om te zien hoe brood wordt gebakken. Op woensdag 13 maart hadden de communicanten een speurtocht in de kerk. Altijd een succes!

Verderop in het project zullen de kinderen nog met het thema Pasen aan de slag gaan door Palmpasen stokken maken. Ook gaan de kinderen vanaf maandag 6 mei oefenen met het Kruizer Kinderkoor om hieraan deel te nemen tijdens de Communieviering. Op 26 mei 2019 zullen de kinderen hun 1e H. Communie doen.

Debby Zwemmer en Mathijs van Langen

 

Hartstocht, het passie verhaal

hartstochtDe uitvoering van onze eigen The Passion wordt uitgevoerd en gespeeld op dinsdag 16 april van de Goede Week.

Onze Passion gaat verder onder de naam: HARTSTOCHT het passie verhaal. De naam HARTSTOCHT verwoord alles wat wij vieren in de Goede Week voor Pasen. The Passion is al jaren een groot succes op de televisie. Dit jaar wordt het ook opgevoerd in Heerhugowaard De Noord onder de titel “Hartstocht”.
“Hartstocht” gaat over het lijdensverhaal van Jezus. Met hedendaagse muziek wordt dit centrale verhaal uit ons geloof op een bijzondere wijze vertolkt. Het zijn de vormelingen en de vormselbegeleiders van de parochie die “Hartstocht” uitvoeren. Zij hebben al maanden gerepeteerd om deze uitvoering tot een succes te maken. Jonge mensen dus, die het oude verhaal van het verraad, lijden en sterven van Jezus opnieuw vertellen.
“Hartstocht” vindt plaats op dinsdag 16 april om 19:30 uur. De locatie is de parochiekerk H. Hart van Jezus in Heerhugowaard De Noord. De entree is gratis. Aan het eind is er een collecte voor de onkosten. Wij nodigen u van harte uit!

 

 

 

 

 

 

Vrouw & Geloof

De Oecumenische werkgroep Vrouw & Geloof organiseert Impulsdagen voor vrouwen. Het thema is ZUSTERSCHAP.

We willen ons bewust zijn van de kracht van vrouwen. Wat betekent vriendschap tussen vrouwen? En wat heeft geloven met Zusterschap te maken als we kijken naar de vrouwen rondom de geboorte van Mozes? De dagen zijn op vrijdag 10 mei 2019 in Hoorn in Dijk en Duin en op vrijdag 24 mei 2019 in Oudorp in de Terp. En worden aangevuld met workshops waaruit een keuze gemaakt kan worden.

Met vriendelijke groeten, namens de oecumenische werkgroep, Cora ten Wolde

 

Banneux 2019

Die mooie warme plek in de Ardennen waar Maria, de maagd der armen, op ons wacht.

Wacht om ons te troosten en moed te geven. Waar we onze zorgen en verdriet even in vertrouwde handen kunnen leggen en even weg zijn uit de snelle wereld waarin we leven. Om even op adem te komen en de normen en waarden weer  te koesteren. De bedevaart duurt vijf dagen van vrijdag tot en met dinsdag. Wij halen u met de bus op bij opstapplaatsen om naar de eerste stop in Utrecht te gaan en daar koffie of thee te drinken. Dit is het verzamelpunt van alle bussen en hier ontmoet u uw medegasten en alle vrijwilligers van Bisdom Haarlem-Amsterdam. Daarna gaat de reis richting Soerendonk waar een broodmaaltijd wordt aangeboden om dan voldaan naar Banneux te vertrekken waar wij vijf volledig verzorgde dagen voor u klaar staan.

Priesters, verpleegkundigen, arts en verzorgenden staan voor u klaar om u (daar waar nodig) te begeleiden en u vijf prachtige dagen te laten beleven en weer een beetje rust te vinden in dit hectische bestaan. Rolstoelen en rollators zijn aanwezig om een wandeling of uitstapje mogelijk te maken. De reis is ook geschikt voor minder validen en zieken. Een rolstoelbus is aanwezig.

Bent u gezegend met een goede gezondheid dan bent u natuurlijk ook van harte welkom om de warmte van Banneux te ervaren.

Op de terugweg stoppen wij wederom in Soerendonk om daar een heerlijke warme maaltijd te nuttigen en dat is ook de plaats waar wij afscheid van elkaar nemen en de reis naar huis verder gaat om u veilig en wel weer bij de opstapplaats te brengen. De kosten bedragen € 295,–  hierbij is alles inbegrepen.

Data 2019: 3 tot en met 7 mei – inschrijven tot eind maart
23 tot en met 27 augustus – inschrijven tot  eind juni

Eva Onderwater, Tel. 0297-222208 of banneux.bisdomhaarlem@outlook.com
i.v.m. wisseldiensten van Eva kunt u ook contact opnemen met: Ellen van der Laan, mobiel: 06-30918592

Mijn collega-vrijwilligers en ik hopen u te mogen verwelkomen.    Els Rong

 

Vastenactie 2019
vastenaktieThema Vastenactiecampagne 2019: Water verandert alles!

In de weken voor Pasen kunnen we proberen wat soberder te leven. We hebben aandacht voor mensen die het minder hebben dan wijzelf en proberen hen te helpen. Daarbij besteedt Vastenactie dit jaar bijzondere aandacht aan projecten rondom water.

We ondersteunen hiermee waterprojecten in Congo, Sierra Leone, Nicaragua en Indonesië. Dichtbij afgelegen dorpen worden waterputten, pompen en opslagtanks aangelegd. Onze bijdrage brengt veel meer dan alleen schoon water: kinderen hoeven geen water meer te halen en kunnen gewoon naar school. Kindersterfte neemt af, de gezondheid verbetert en er is meer tijd voor school en werk. Schoon water verandert alles! U vindt de Vastenactie collectebus (en een Vastenactiezakje) achter in de kerk. Namens hen veel dank voor uw bijdrage.

 

Maandelijks spreekuur

koffieIedere 1e woensdag van de maand van 10.30 uur tot 11.30 uur is er spreekuur in de pastorie. U kunt dan een gesprek aanvragen, uw misintenties doorgeven of mogelijk is er iets anders wat u wilt bespreken.

Het eerstvolgende spreekuur is woensdag 3 april van 10.30 uur tot 11.30 uur. U bent van harte uitgenodigd om dan o.a. de misintenties voor 2019 op te geven onder het genot van een kop koffie of thee met Ed en Mieke.

 

Uw kindje laten dopen?

Wilt u uw kindje laten dopen? Meldt u zich dan een aantal weken vóór de gewenste doopdatum bij de parochie. Er wordt dan contact met u opgenomen om kennis te maken, de gegevens voor het doopboek te noteren en u de documentatie te geven die ter voorbereiding gebruikt wordt. In goed overleg met u kan dan de datum van de doop van uw kind worden vastgelegd. De doopvieringen zijn meestal op een zondagochtend om 11.30 uur.

 

Kaart naar de pastorie

Denkt u eraan wanneer er een geboorte of overlijden in uw gezin plaatsvindt, u ook een kaart naar de pastorie stuurt. Ook een verhuisbericht graag doorgeven.

Indien u vragen, aanvullingen of suggesties hebt, kunt u contact opnemen met een van de bestuursleden of uw bericht zenden aan info@heiligefamilieparochie.nl of via de website heiligefamilieparochie.nl.

 

 

 

Kinderkoor zoekt versterking!

kkHet Kruizer Kinderkoor verzorgt circa 7 keer per jaar de muzikale ondersteuning van de gezinsvieringen in de Heilige Familiekerk in Heerhugowaard ‘t Kruis. Zij zingen eigentijdse kerkelijke liedjes. Het kinderkoor staat al meer dan 16 jaar onder bezielende leiding van Judith. De muzikale begeleiding op de keyboard wordt verzorgd door Femke.

Ieder jaar is er een natuurlijk verloop van de kinderen van het kinderkoor. Hierdoor is er ook nu ruimte voor versterking. Heb je zin om te zingen en ben je tussen de 6 en 12 jaar jong, dan ben je van harte welkom. Jaarlijks wordt een Kinderkooruitje georganiseerd!

Het kinderkoor oefent, met uitzondering van de schoolvakanties, iedere maandag van 18.30 uur tot 19.15 uur in de Heilige Familiekerk, Jan Glijnisweg 30 te Heerhugowaard.

Wil je een keer vrijblijvend komen kijken of meezingen, kom dan op een maandag voor 18.30 uur en meldt je dan bij Judith. Voor meer informatie graag een e-mail naar info@heiligefamilieparochie.nl

Fijn als je ons komt versterken!

 

Bomen snoeien bij de kerk

Op zaterdag 23 februari werd er weer onderhoud gepleegd aan de voor- en zijtuin van de pastorie. Een aantal bomen zijn verwijderd en losse takken weer versnipperd. Dank aan de specialisten Kees Reus, Jos Reus, Coen Bruijns, Harrie Oudhuis, Rob en Johan Zwemmer. En Jos Reus voor het beschikbaar stellen van de versnipperaar!

 

young sevenWonderen bestaan (niet)?!

Op 10 februari 2019 zijn we op onderzoek uitgegaan of wij vinden dat wonderen bestaan. Samen met 13 jongeren zijn we op onderzoek gegaan;
Door het oude testament, het nieuwe testament en wonderen van niet zo heel lang geleden (traditie). We begonnen de middag met een woordspin, om ideeën en gedachtes over wonderen te delen. Daarna hebben wij onze kennis vergroot door middel van een Quiz over wonderen. Wist je bijvoorbeeld dat meer dan 50% van de Nederlanders gelooft in wonderen? Dat jongeren tussen de 18-34, die hoger opgeleid zijn het meest geloven in wonderen? En dat 1 op de 4 mensen zegt wel eens wonder te hebben meegemaakt. Dit zegt dus dat wonderen niet alleen van heel lang geleden zijn, maar dat het ook van nu is! De winnaars van de quiz zijn beloond met een heuse medaille. Daarop volgend hebben we een stuk gekeken uit de film “Wonder Broeders” in die film gebeurt er een groot wonder. Echt een aanrader om te kijken voor film liefhebbers!

Wij van YoungSeven hebben geprobeerd om wonderen uit het oude testament, nieuwe testament en vanuit de ‘traditie’ (wonderen die niet in de bijbel staan beschreven) in een soort tijdlijn te zetten. Wonderen die we onder andere kort hebben besproken zijn: De mannen in de oven, Daniël in de leeuwenkuil, De bruiloft te Kana, Jezus geeft vele mensen te eten, Het mirakel van Amsterdam, De Runxputte in Heiloo, De Keins en Chiara ‘Luce’ Badano.
Daarna hebben wij de bruiloft te Kana nagespeeld en was er zomaar ineens limonade in de kan (i.p.v. wijn) en tijd voor een pauze!

De jongeren hebben als laatste opdracht, een van de bovenstaande wonderen uitgekozen en hebben deze op een creatieve manier vorm gegeven.

Conclusie van de dag (volgens de aanwezig jongeren en begeleiding): Wonderen bestaan!

Volgende activiteit: Sirkelslag op 22 maart 2019!

Voor meer informatie kun je kijken op: https://youngseven.nl/

Wil je meedoen aan YoungSeven of vrijwilliger worden om activiteiten te organiseren?! Stuur dan een mail naar het secretariaat en dan nemen we vrijblijvend contact met je op! secretariaat@youngseven.nl

Groetjes, Het YoungSeven team!

 

 

kerkbalans 2019

 

 

 

 

 

Voor de campagne van 2019 is het thema “Geef voor je kerk”. De actieperiode is van 19 januari t/m 2 februari 2019.

Een plek om tot jezelf te komen of anderen te ontmoeten, een markant gebouw, een plek om te vieren en te geloven, voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. We willen een plek zijn waar iedereen terecht kan, of je nu lid bent of niet.

De kerk krijgt geen subsidie. Onderhoud van het gebouw, de koffie, maar ook de personeel en missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Daarom is er de actie Kerkbalans. Geeft u om de kerk? Doe dan mee. Samen kunnen we van betekenis zijn en blijven voor de mensen om ons heen.

Soms helpt een bemoedigend gesprek. De andere keer is het de boodschap die uw hart raakt. De stilte van het gebouw, de liturgie, de muziek of de saamhorigheid rondom het onderhouden van alles dat met de kerk te maken heeft.

Het is fijn om mooie momenten met elkaar te delen, ze inspireren ons om het goede te doen. We steunen elkaar op belangrijke momenten in ons leven, maar staan ook voor elkaar klaar op een doodgewone doordeweekse dag.

In de kerk gaat het er niet om wat je bezit of presteert, maar om wie je bent. Ook mensen die geen speciale binding met de kerk hebben, waarderen de kerk toch vaak als ontmoetingsplek.

Elke week zijn er meerdere groepen actief, de tuingroep, de schoonmaakgroep, de bloemengroep, de onderhoudsgroep, de koren, de communie- en vormselgroep, de kosters, velen dragen hun steentje bij.

We zijn dankbaar dat we deel uit maken van een gemeenschap die elkaar steunt, opbouwt, inspireert en verblijdt. Om te kunnen blijven inspireren, is geld nodig. De kosten van het markante gebouw aan de Jan Glijnisweg, gemeentelijk monument, zullen we samen moeten dragen. Naast de voorgangers kosten ook de verwarming, de verlichting, de versiering met bloemen, de bijdrage aan de koren en het onderhoud geld.

kerkbalans 2019 posterWij doen een groot beroep op uw solidariteit om de investeringen en het behoud van ons kerkgebouw, de begraafplaats en de pastorie ook in 2019 te kunnen blijven uitvoeren. U kunt uw bijdrage storten op rekeningnummer NL37RABO0326997253 ten name van de H. Familieparochie te Heerhugowaard.

Wij danken u hartelijk voor uw bijdrage. Daarmee helpt u ons om het werk in de Parochie voort te zetten en ons kerkgebouw, de begraafplaats en de pastorie in stand te houden!

Namens de Parochieraad,

Johan Zwemmer, voorzitter

 

 

 

Een bedankje vanuit de PCI

 

caritasHet is inmiddels bijna 2 maanden  geleden dat er een beroep op u is gedaan om voedsel in te zamelen voor de voedselbank en geld over te maken voor de kledingactie. Deze kledingactie is bedoeld voor kinderen van ouders die gebruik maken van de voedselbank.

Eenieder die hieraan een steentje heeft bijgedragen: hartelijk dank voor uw inbreng. Wat extra’s geeft meer kleur in het leven van mensen die op de armoede grens zitten.

Overigens mag u het hele jaar door gelden schenken voor de kledingactie op NL16 ABNA 0472263978 ten name van de Stichting Platform Armoedebestrijding onder vermelding van : kledingactie.

 

 

 

Lourdesreis

6-daagse reis per vliegtuig naar Lourdes van 1 tot en met 6 oktober 2019 met de Lourdesgroep ’t Veld en Heerhugowaard

lourdes

Onze werkgroep zorgt ervoor dat alle pelgrims, jong en oud, ziek en gezond, tijdens de reis aan vieringen en rondleidingen kunnen meedoen. Voor zieke pelgrims gaat er een verpleegkundige in onze groep mee die u kan helpen met de dagelijkse verzorging.

Wanneer mensen tijdens de pelgrimage gebruik maken van een rolstoel, staan er hulpen klaar om u daarin te begeleiden.

Pastorale ondersteuning tijdens de reis door Theo Vertelman T (0226) 42 05 14.

Uw reis/hotelleider tijdens deze reis is Jan Verkroost T (072) 574 27 43.

Meer informatie en telefoonnummers van de contactpersonen leest u in de folder achter in de kerk.

 

caritas1

Mededeling vanuit de PCI

De PCI  binnen uw kerkgemeenschap is er voor u. Naast de aandacht voor armoede  (voedselbank en kledingactie) is de PCI de laatste jaren vooral een bezoekersgroep.
De leden van de PCI weten niet altijd wie ziek is of eenzaam en wie het op prijs stelt om een bezoek te krijgen vanuit de parochie.
Indien u dit wenst kunt u contact opnemen met Marcel Dekker, tel: 06 30285601, email pamade@quicknet.nl of Loes Veldman, tel. 0725711952, email L. Veldman@hetnet.nl

Indien u iemand kent waarvan u denkt dat die een bezoek zou kunnen gebruiken, kunt u dat ook  aan Marcel of Loes doorgeven.
Indien de telefoon niet wordt opgenomen, laat dan uw naam en telefoonnummer achter zodat u kan worden teruggebeld.

 

Kopje koffie of thee drinken

Met regelmaat is er gelegenheid om na de viering een kopje koffie of thee te drinken. Het is een mooi moment om op een ongedwongen manier samen wat na te praten over de viering en over het wel en wee van onze parochie. Ook zijn de voorganger en enkele bestuursleden aanwezig, zodat u met hen van gedachten kunt wisselen. Wij hopen u allen te mogen begroeten.

Misintenties

Achter in de kerk liggen formulieren voor het opgeven van misintenties. Het ingevulde formulier kunt u deponeren in de brievenbus van de pastorie. De kosten bedragen € 11,- per intentie. Ook bestaat er de mogelijkheid om deze tijdens het maandelijkse spreekuur (iedere 1e woensdag van de maand van 10.30 uur tot 11.30 uur, uitgezonderd woensdag 2 januari) af te geven in de pastorie. Het aanleveren van misintenties kan ook via het emailadres of via de website.